De laatste halte
Na Rusland, Mongolie en een paar fantastische treintrajecten daar tussen in zijn we aangekomen in onze eindbestemming: Beijing. En we kunnen concluderen: de stoptrein naar China nemen is minder efficient dat het vliegtuig, maar de ervaring is super!! Wat een mooie afwisseling tussen heerlijk eindeloos relaxen en niks moeten, indrukwekkende cultuur en weidse natuur.
Ook Beijing is weer een absoluut hoogtepunt. We gaan helemaal mee in de Chinese flow in deze rustige, schone, easy going en bloedmooie stad! Wat een verschil met Ulaan Baatar! De hoofdstad van Mongolie heeft enkele mooie culturele hoogtepunten en met de verhalen over de absolute chaos in het verkeer, achterbuurtheid en vriendelijke inwoners kunnen we ook een boek vullen, maar hij verbleekt naast Beijing.
We hebben een paar mooie dagen gehad met bezoeken aan de Lama tempel (volgens de Lonely Planet de mooiste tempel van China (check em af)), de Verboden Stad, het Plein van de Hemelse Vrede, het Olympisch stadion en de Chinese muur.
Het Olympisch stadion was fantastisch om te zien. wat een gigantisch ding is dat vogelnestje! Erg grappig was ook dat we samen met onze backpack maatjes Erik en Karin een ware toeristische attractie op zich waren ('Excuse me sir, welcome to China! Can we take picture with you?'). Inderdaad: we zijn heel vaak op de foto gezet door Chinezen die niet uitgekeken raken op ons lange benen, bleke koppen en knappe gezichten!
Na een vrij lange rit naar de muur waren we bij een stuk dat bekent staat als wat toeristischer dan andere stukken maar wel een van de mooiste. Nou, dan klopte! Gelukkig konden wij ons met onze jonge benen een weg banen door de hagen vadsige amerikanen om te hiken naar een stuk muur waar het wat rustiger was. Een heel mooi uitzicht over een zich over de bergen heen slingerend stuk muur was onze beloning. Erg de moeite waard! Een wist-je-datje voor de mensen thuis: er zijn ongeveer 1 miljoen arbeiders omgekomen bij de bouw van de muur en de legende gaat dat hun lichamen zijn gebruikt als bouwmateriaal! Wij hebben dat helaas niet kunnen staven, maar indrukwekkend was het wel.
De verboden stad liet een prachtig stukje chinese bouwkunst zien, en we hebben heel wat inspiratie opgedaan voor ons slaapkamer thuis :). Ook hier waren we weer attracties! We maakten er op den duur een sport van om vaak op de foto te komen!
We moeten nu snel gaan om onze huurfietsjes in te leveren (fietsen in Beijing: een ervaring op zich), dus gaan we afsluiten. Dit was onze laatste update, dus meer foto's komen er aan vanuit onze breedband verbinding in Den Haag.
Signing off from Beijing,
Nicole en Maarten
Hey, jullie hebben het bereikt! Ziet er erg relaxt uit. En heel ver weg van het koude Nederland... Cool dat fietsen in Beijing he! Hebben jullie ook nog bijzondere dingen gegeten in Beijing? Tot snel!
groetjes
Simone
Hoi Nicole & Maarten & Olga,
Het afscheid ging zo snel op dat station en we hadden geen mailadressen van jullie, dus ik heb jullie maar even gegoogled. Wij zijn ondertussen alweer in druilerig Nederland - ik probeer nu mijn jetlag de baas te blijven door een beetje te internetten - maar jullie hebben nog even, geniet er nog van! Leuke verhalen en foto's trouwens haha. Tot snel!!
groetjes Mireille
Leuk verhaal!! en lekker dat jullie behandeld worden als fotomodellen, ik had dit natuurlijk niet anders verwacht met jullie lekkere uiterlijk! Zien die chinezen eindelijk wat ik al jaren zie! ;-)
Ik ben benieuwd naar al jullie foto´s!! Want het voorproefje doet veel goeds beloven!!
Geniet nog even! want de tijd zal wel omgevlogen zijn!
wat een reis! en zoveel ervaringen! We wensen jullie een behouden thuiskomst en we verheugen ons op de foto"s
Fijn weer een nieuw verhaal. We keken er al echt naar uit. Wat een prachtige foto's en zo te zien hebben jullie ook lekker weer. Wat eten jullie in China?
Groetjes
Wat jammer dat dit alweer het laatste verhaal is! Nou ja, voor jullie natuurlijk nog veel jammerder dat de reis er alweer bijna op zit. Kan niet wachten tot ik de complete fotocollectie met verhalen mag zien. Kom veilig weer thuis!
eey maarten en nicole
WOW Beijing is gehaald en dat door allerlei mooie stopt ervoor te maken. heb even al jullie verhalen geezen en foto;s bekeken. Een mooie reis om op terug te kijken. Wordt helemaal enthousiast als ik over BEing lees want daar gaan wij morgen pas heen dus even wachten voor ons. ik wens jullie een goeie terugreis naar het oude vertrouwde kikkerlandje van ons
groetjes
Jan-willem en wendy
Hoi Maarten en Nicole,
Wat een super reis, we hebben het elke keer gevolgd en zijn heel jaloers!
Veel succes op de terugreis en geniet van het bekijken van de foto's in ons koude en natte kikkerlandje:)
Groetjes van Kelly en Paul.
Weer een leuk verhaal en wat gaat de tijd snel zeg (wel jammer voor jullie dat het einde van de reis in zicht is)
Wat grappig dat jullie een bezienswaardigheid zijn daar, jij misschien wel in het bijzonder Nicole, ik weet zeker dat ze daar nog nooit iemand gezien hebben met 'gouden' haren!
De laatste loodjes alweer... de tijd vliegt voorbij!
De chinese muur lijkt me echt geweldig, jullie foto en verhaal bewijzen dat maar weer eens.
Een goede terugreis toegewenst!
Mooie verhalen! En fijn voor jullie dat jullie 'inspiratie voor de slaapkamer' hebben opgedaan. Moet je op RMW maar eens vertellen ;D