maartenennicoleindetrein.reismee.nl

In Mongolie

Hoi allemaal,

Wij zitten in Mongolie, en wat een supermooi land! Maar voordat we hier over vertellen, eerst een update over onze avonturen tot die tijd.

Na onze laatste update hebben we heerlijke Omul gegeten, gebakken door onze guest house moeder (Maarten moest alleen even de kop van de vis van Nicole verwijderen). Daarna twee dagen genoten van een schitterend uitzicht over het Baikal meer en de bergen. Vanaf een uitzichtpunt konden we Irkutsk zien liggen, 60 km verderop! Een aantal mooie wandelingen en lekker hapjes later reden we met de bus met een groep treingenoten naar Irkutsk. Onderweg hebben we nog een Lonely Planet hoogtepunt afgevinkt door een openlucht museum te bezoeken waar een authentiek Siberisch dorp was nagebouwd.

In Irkutsk bleven we slapen bij Janna, een oude vrouw die haar flat appartementje uitleende aan toeristen. Een superervaring! Janna was heel gastvrij en ging zelf op de bank slapen omdat wij de slaapkamer in gebruik hadden! Of sterker nog: ze heeft een nacht overgeslagen om voor ons om 3 uur 's nachts een ontbijt te verzorgen van pannekoeken met gehakt, gekookt ei, fruit, yoghurt een brood. Wij zouden namelijk om kwart over 4 opgehaald worden om de trein naar Ulaan Baatar te nemen. Het was erg interessant om met haar te praten over familie, gebruike en de Sovjet tijd, waar we heel andere visie op leerden. Overdag rondgewandeld door Irkutsk waar we wederom struikelden over mooie gebouwen, in het gelid staande soldaten en bruidsparen.

In de trein was het erg gezellig! We kwamen een bevriend stelletje tegen, Erik en Karin die we in Sint Petersburg hadden ontmoet, en die voor ons de wekker hadden gezet om ons te verwelkomen (zij waren al een station eerder ingestapt). De 24 uur dat deze rit duurde hebben we gevuld van spelletjes, veel bier en wodka, verhalen uitwisselen en lachen. De grens overgang met Mongolie was al een avontuur op zich. Strenge mannen die door het treinstel marcheren, je paspoort meenemen en heel veel stempels zetten op alles wat van papier is, en je stapels formulieren in laten vullen. Je staat dan twee keer een paar uur stil op stations om de bureaucratie haar werk te laten doen.

Eenmaal in Mongolie hebben we ontbeten in Ulaan Baatar en zijn we per bus naar het Terelj National Park gereden, waar een erg mooi en pittoreske ger tent voor ons klaar stond. Een korte wandeling door de omgeving maakte ons al snel duidelijk dat dit een super mooi land is: rollende heuvels bedekt met gras en bomen, woeste rotspartijen en machtige vergezichten. Daarna dachten we: When in Mongolia, do as the Mongolians do, dus: paard rijden! We hebben samen met onze coupegenootjes Mireille en Kathleen paarden gehuurd en zijn met een gids naar Turtle Rock gereden, een schildpad vormige rotspartij. We zitten nog steeds moeilijk op onze stoelen na de 3,5 uur durende tocht, maar het was het waard! Een erg leuke activiteit! 's avonds lekker Mongools gegeten (soort bami) en gerelaxed in onze tent met het houtkacheltje aan.

Na een nacht van 10 uur slapen, inhalen van de korte nachten eerder, werden we vanmorgen wakker in een druiliger, sneeuwend Mongolie. Dus wat kan je dan beter doen dan je vrienden en familie op de hoogte houden van je avonturen? Juist! De internet verbinding is tergend traag (de bits en bytes moeten per yak wagen naar ons kamp gesleept worden lijkt het wel), dus de foto's proberen we in Beijing te doen.

Groetjes!
Nicole en Maarten

Bas en Aniet

Leuk om weer eens wat van jullie te horen! Benieuwd naar de foto's van Mongolie. Kunnen we ons hier thuis in ons kikkerlandje daar ook een beeld bij vormen! Hoe is het eten in Mongolie? Heel veel plezier nog!

madeleine en chris

Geweldig,om jaloers op te worden!! Heel veel plezier nog!!

Inge

Wat een prachtige ervaringen allemaal!
De foto's zijn ook super, volgens mij hebben jullie veel lol in de trein. Geniet er nog van!

Pauline en Ralf

De eerste reactie van onze kant nadat we zelf gisteren terug zijn gekomen van vakantie. Als ik dit weer allemaal lees, wil ik mijn koffer alweer pakken om een nieuwe trip te maken.

Het klinkt allemaal erg leuk en interessant. Zeker de omgevingen en culturen waarin jullie terecht komen. Variatie all over the place.

Uiteraard wachten we met veel spanning op de foto's, films en verhalen die jullie bij terugkomst allemaal hebben. Hoeveel uur moeten we hiervoor uittrekken???

Grtz

Roel Reina en Vera

Dat klinkt super allemaal! We zijn benieuwd naar de foto's!

Rien Cuijpers

Ik lees alles met verbazing over jullie reis tot nu toe. Een geweldige ervaring lijkt me maar niets voor mij. Ik ben geen globetrotter. Jammer dat jullie er zaterdag niet bij waren!

Janneke

Aaaah, jullie zijn aangekomen in het land van de eternal blue sky... Heerlijk, he!! Ik moet zeggen, hoe langer ik terug ben, des te meer verlang ik weer terug naar het niets... Leuk ook dat jullie zoveel gezelligheid treffen in de trein... Keep us posted!!
Janneke

Harrie en Corine

Ik heb het straks tegen oma verteld dat jullie 3,5 uur op een paard hadden gezeten. Dus ook namens haar vraag ik nu hoe het gaat met zitten!! Ze had erg met jullie te doen. Heerlijk jullie reisverhalen, we kijken er steeds weer naar uit. Nog veel plezier!!
Groetjes

Karin en Thijs

Wat een verhalen en indrukken allemaal. Prachtig alleen al om te lezen. Hoe moet dat dan wel niet zijn om 't in 't echt allemaal mee te maken!
Geniet er nog van!
Groetjes

Gertje en Ad

We zijn ook op vakantie geweest, maar jullie reis kunje geen vakantie noemen maar 'n levenservaring.

Jullie eten wel veel.

veel liefs Ad en Gertje

miek timmermans

Wát een prachtige droomreis. Een reis om nooit te vergeten. Wat fijn dat we mee mochten genieten.

Tiara Tours